Hosting por dinahosting.

“No em fa por entrar en un govern de coalició”

MERCÈ CONESA  CANDIDATA DE CIU A SANT CUGAT DEL VALLÈS  “No em fa por entrar en un govern de coalició”, els requisits necessaris, podríem autoritzar que s’hi duguin residus d’ecoparc”30/03/11 02:00 – SANT CUGAT DEL VALLÈS – Carles Aluju Ferrer

És alcaldessa de Sant Cugat des del 28 de novembre i aspira a tornar a ser-ho després de les eleccions.

Dono per fet que guanyaran les eleccions. La incògnita és saber si sense Lluís Recoder hi haurà majoria absoluta o no?

Totes les eleccions són una incògnita. Tothom s’ha de presentar a uns comicis amb respecte a aquesta incertesa perquè la decisió final és dels ciutadans. Tot i aquest respecte, m’agradaria obtenir uns molt bons resultats perquè crec que som la millor opció per liderar la ciutat.

Assumiria un govern en minoria o prefereix un govern de coalició estable?

M’agraden les coalicions perquè són un exercici de maduresa política. D’una banda, perquè has de negociar aspectes importants de programa i de ciutat; i de l’altra, fa que governis d’una manera més àmplia sobre com implantes les polítiques. No em fa por entrar en un govern de coalició.

Fins i tot amb majoria absoluta, com en aquest mandat?

Sí. Crec que és bo que hi hagi coalicions, sobretot en el món municipal, perquè ens podem posar d’acord en la majoria de les polítiques que es promouen.

La incorporació de regidors al govern de la Generalitat, ha debilitat el govern local?

Crec que no. Aquest govern té molt clar el full de ruta des de l’inici del mandat. L’hem anat executant d’una manera molt clara. Hem mostrat la nostra capacitat de reestructurar-nos sense deixar de banda el full de ruta i els projectes promoguts.

Repetiran aquests regidors o el canvi és obligat?

El canvi és obligat. La nova llista aportarà renovació i persones que entraran en política per primer cop i que faran una molt bona feina. Crec que presentaré un molt bon equip.

CiU deixaria portar residus d’ecoparc a la pedrera Berta?

No ho sé. Des de CiU creiem que són necessaris tres requisits. Que es compleixin les característiques ambientals; que la mobilitat per portar els residus no interfereixi en la vida ordinària de la ciutat; i que hi hagi un consens social i veïnal. Si es donessin aquestes tres condicions, nosaltres ho podríem autoritzar. Però en el cas de Can Fatjó dels Aurons [a Cerdanyola] no es donen aquests tres requisits.

I a la pedrera Berta?

S’ha d’estudiar i fer el mateix que hem demanat per a Can Fatjó dels Aurons. És per això que dic que no sé si ho podem autoritzar. L’Agència de Residus de Catalunya no ha fet, amb la pedrera Berta, cap pas en aquest sentit. Vull que quedi molt clar que el tripartit ja va autoritzar en el seu moment que es poguessin portar residus d’ecoparc tant a Can Fatjó dels Aurons com a la pedrera Berta. CiU agafarà el toro per les banyes i prendrà les decisions que calgui, però tinguem molt clar que en l’època del govern tripartit s’han fet uns passos que han anat autoritzant totes aquestes qüestions. I ara tots ens posem les mans al cap. Però els expedients administratius no neixen d’un dia per l’altre. La posició de CiU en la pedrera Berta ve predeterminada pels acords i els actes del tripartit.

En què beneficiarà i perjudicarà Sant Cugat el nou govern de l’àrea metropolitana?

No ens ha de perjudicar la plena integració a l’àrea metropolitana. Ho hem de prendre com una oportunitat per fer el nostre territori més competitiu. Ens hem de situar com una ciutat singular en l’entorn metropolità, i també les nostres empreses i el teixit econòmic. Pel que fa als ciutadans hem d’aconseguir uns millors serveis, com ara l’entrada a la zona 1 del sistema tarifari integrat del transport metropolità.

El cas Palau els pot fer perdre vots?
No ho sé. El que sé és que des de l’Ajuntament de Sant Cugat es va fer un procés amb absoluta transparència en l’adjudicació d’obres el 2002. Durant tots aquests anys, l’oficina de contractació de Sant Cugat ha estat una activa col·laboradora amb l’Oficina Antifrau. Estem convençuts que el procés es va fer de forma implacable. I si es demostra que hi ha hagut gent que s’ha aprofitat de l’avinentesa, això no podrà quedar així.
La part final d’aquest mandat ha tingut un marcat accent social. Ha de ser aquest també el futur més immediat?
Sí. Des de la meva entrada en política l’any 1999 la meva prioritat han estat les polítiques socials i ho segueixen sent ara que sóc alcaldessa. Les polítiques socials són una prioritat a Sant Cugat, però no només són les prestacions socials, sinó els programes a l’entorn de l’educació, un bon servei de joventut i les polítiques amb relació a la gent gran. I també es demostra en la bonificació de l’IBI a famílies nombroses, a les monoparentals i a les persones majors de 65 anys amb ingressos baixos.
Quins són els eixos principals del programa electoral de CiU?
El primer és seguir projectant el model de ciutat que tenim i que ha estat molt curós amb el creixement de la ciutat. El segon és acompanyar el model de ciutat amb una gestió de transparència i eficàcia en la prestació de serveis. El tercer és el progrés cultural per aglutinar, en un nou institut municipal de cultura, tot el que ara fa el teatre auditori, el museu, el conservatori de música, la Xarxa de Centres Culturals Polivalents. I el quart, la importància de l’esport en la vertebració de la societat, la cohesió social i eina de transmissió de valors. Farem una aposta per nous equipaments que hauran de compartir les entitats. I el cinquè, mantenir l’aposta de ciutat verda amb els nostres parcs de qualitat.
CiU podrà recuperar la presidència de l’EMD de Valldoreix?
Amb Josep Puig tenim un molt bon candidat, molt conegut, podem aportar molt bones propostes. Des de CiU hem orientat, conjuntament, uns projectes que eren importantíssims per a Valldoreix com l’eliminació de les torres d’alta tensió, la requalificació de les zones verdes i la preservació de Can Monmany. A CiU volem ubicar una zona de centralitat on es podran fer activitats culturals, lúdica i comercial, que reconeixerà el sentiment de pertinença.
La primera alcaldessa
Conesa es va convertir el 28 de novembre de l’any passat en la primera alcaldessa de Sant Cugat després de rellevar en el càrrec l’actual conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. El pas a la primera fila el va fer després d’haver estat regidora de Serveis Socials i tinenta d’alcalde de Territori. En l’entrevista avança la seva predisposició a encapçalar un govern de coalició, tingui o no majoria absoluta.

2 comentarios para ““No em fa por entrar en un govern de coalició””

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »