Hosting por dinahosting.

1.619 mecenes s’uneixen per imprimir un periòdic amb més de mig milió d’exemplars

cafe amb llet thbby Albano Dante Fachin • 17/03/2014 • Portada • 4 Comments

(Nota de premsa) · En castellano aquí.

Els editors de la revista cafèambllet recapten 37.775€ per convertir la revista en la publicació amb més exemplars de Catalunya.

Els editors del cafèambllet -Marta Sibina i Camps y Albano Dante Fachin- van llençar la seva campanya de micromecenatge  al voltant de 3 punts clars:

1) Les redaccions dels diaris estan plenes de grans professionals del periodisme. Però la propietat d’aquests diaris està en mans de la banca.

2) Cada dia els diaris propietat de la banca inunden bars, oficines i llars amb l’objectiu de defensar els seus privilegis.

3) cafèambllet proposa crear una publicació massiva i gratuïta per respondre contundentment a aquesta manipulació constant. Per conquerir el carrer amb informació lliure.

Per aconseguir-ho van iniciar una campanya en la plataforma de micro-mecenatge Verkami. El pressupost inicial era de 25.500€ per imprimir 4 edicions (un per mes) de 145.000 exemplars cada una que es repartirien gratuïtament a més de 420 ciutats i pobles de Cataluña.

“Ja hi ha molta informació a les xarxes –explica la fundadora de la revista, Marta Sibina- però estem convençuts que cal portar la informació als carrers, als bars, a les perruqueries… La idea és, per una banda, que aquestes planes siguin una mena de mur de Facebook de paper, un retuit analògic que arribi allà on no arriba Internet. Per una altra banda, volem arribar a la gent que si té Internet però que potser no coneix llocs on s’està fent periodisme independent de qualitat”

En menys d’una setmana prop de 1.000 mecenes van aportar els 25.500€ pressupostats inicialment. Els diners recollits a partir d’aquest punt es destinaran a millorar el projecte inicial. Així la publicació tindrà 12 planes en comptes de 8.

Tirades

cafèambllet: 145.000 exemplars

La Vanguardia: 143.705 exemplars

El Periódico: 91.976 exemplars

El País: 28.004 exemplars

(Dades OJD)

La primera edició sortirà el proper 14 d’abril i es distribuirà a més de 420 ciutats i pobles de Catalunya.

és informació:

· “Estàs fart dels mitjans de la banca?” · Vídeo-presentació del projecte

· “Que el cafèambllet arribi a tot Catalunya” · El projecte explicat a Verkami

Contacte: noupaper@gmail.com / Twitter: @_cafeambllet

Comparteix això:

Link amb CAFE AMB LLET 

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »