Hosting por dinahosting.

Ajustos, no!! Quines coses de dir !!

Aquesta setmana ha sigut també una mica moguda, tant a nivell polític com econòmic. Les noticies s’han prodigat al llarg dels dies, encara que, en aquest cas, hi ha de tot: Noticies bones (o quasi bones), altres de no tan bones (o quasi dolentes) i altres de dolentes.

Comencem per les “bones”:

Finalment, la Sra. Merkel ha claudicat davant de les altres tres potencies econòmiques europees (curiosament, Espanya s’ha colat en aquest quartet, de la ma d’Itàlia, i amb el suport de França). Aquest grupet han arribat a l’acord de que el préstec als bancs espanyols (i amb tota seguretat als bancs italians) vagi directament a les entitats financeres en problemes, en lloc de passar per el país. Degut a això, aquest préstec no es computarà com a deute del país, si no que serà controlat pel Banc Central Europeu.

De totes maneres, les condicions del préstec encara no han sigut negociades i, molt hem tomo que, encara que no computi com a deute sobirà, l’estat espanyol tindrà responsabilitat solidaria en la devolució. Es de esperar que els interessos computin com a dèficit de les entitats financeres corresponents, en lloc d’incrementar el dèficit de l’estat espanyol.

Seguim per les no tan bones:

D’altra banda, el dèficit acumulat previst per tot l’any 2012 ja ha estat aconseguit en aquests sis mesos transcorreguts. Això vol dir que s’acosten més retallades i impostos addicionals. Ja s’està parlant de una nova reducció del sou dels funcionaris, de l’increment de l’IVA (els articles del tipus reduït del 8% (la major part dels productes d’alimentació), passarà al 18% i el tipus superreduit del 4% (productes de primera necessitat, com el pa, la llet, els medicaments, etc.), passarà al 8%

Curiosament, l’increment de l’IVA als medicaments serà carregat al mateix Estat a través de la part que corre a càrrec de la Seguretat Social (Juan Palomo “yo me lo guiso i yo me lo como”).

I respecte als medicaments, la retallada ha sigut monumental: retirada de subvenció de la Seguretat Social a 450 medicaments, a més de augmentar la aportació dels soferts contribuents entre 10% (pensionistes que abans no pagaven) i del 50% i 60% per els actius que pagaven el 40% Genial, si recordem les paraules de Rajoy que v a dir que no tindríem més ajustos que afectessin al poble.

Per cert, que a Catalunya tenim un doble ajust (serà per que som els més rics d’Espanya). A més d’aquest increment, tenim un euro addicional, decretat per la Generalitat de Catalunya, fins a un límit de 61 € a l’any. El límit de la part decretada per l’Estat espanyol també té un límit de entre 8 ó 18 € mensuals per pensionistes (segons renda) i entre 8 i 60 € mensuals per actius, també en  funció de la seva renda. Degut a la dificultat d’aplicar el co-pagament per problemes tècnics informàtics, aquest últim no es cobrarà fins al mes d’agost; això no vol dir que ens surti gratis el mes de juliol, dons ens ho cobraran en la primera vegada que passem per la farmàcia el mes d’agost.

I ara les dolentes

Per inspeccions fetes en l’antic INEM, s’ha detectat que el 45% de les prestacions per desocupació son fraudulentes. Es tractava de persones que, cobrant l’atur tenien una feina. Quin tipus de control té aquest organisme per que passi això?

El president de l’ICS (Institut Català de la Salut), ha dimitit per presumptes irregularitats en els seus diversos càrrecs en empreses públiques i privades. El Parlament ha demanat una comissió d’investigació per determinar aquestes irregularitats. Es tracta també de la ma que es fica a la caixa? Esperem que aquesta investigació ho aclareixi i, si es així, que torni els diners a la caixa.

Altre “tema escabrós”: La Fiscalia acusa Marina Castaño (vidua del Nobel Camilo José Cela) i al ex-gerent de la Fundació por suposada malversació, frau y estafa, i els acusa de obtenir diners de la devolució del IVA a través de una societat (Faro de Vigo Digital, de 30/06/2012).

Aquesta Fundació rebia subvencions oficials per la seva activitat cultural, però realment eren, suposadament, destinades a despeses privades. Un nou exemple del magnífic control que tenen els organismes oficials respecte de les subvencions que entreguen i que, gràcies a les  denuncies de tercers poden ser detectades. Tornaran els diners? Possiblement no.

I ja van més, …i les que sortiran. Quina pena!!!

 

 

 

 

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »