Hosting por dinahosting.

Carlos Dívar anuncia la seva dimissió perquè la seva situació és «insostenible»

TENSIÓ A L’ÒRGAN DE GOVERN DELS JUTGES

El president del CGPJ es compromet davant els 14 vocals del Consell a deixar el càrrec dijous
El Periodico – Dissabte, 16 de juny del 2012 – 19:07h.
MARGARITA BATALLAS / Madrid

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Dívar, ha admès aquest dissabte que la seva posició en aquest òrgan «és insostenible». Per això ha anunciat que en el ple que ell mateix va convocar dimecres passat per dijous que ve, dia 21, anunciarà «una postura rotunda i contundent», és a dir, la seva dimissió.

Carlos Dívar, president del Consell General del Poder Judicial, arriba a la seu del Consell aquest matí. DAVID CASTRO Més informacióAcord del ple del CGPJ sobre la petició de dimissió de Carlos DívarDocument de petició de la dimissió de Carlos Dívar presentat per 4 vocals del CGPJDívar fa el sord a les crítiques i avui no plegaràTags: Política
La intervenció de Dívar davant els 14 vocals del plenari ha estat breu. «No vinc a defensar-me. Vinc aquí a escoltar-los», ha dit. I això ha fet. Ha escoltat els 14 vocals, que li han transmès que han perdut la confiança en ell per l’escàndol relacionat amb els seus viatges privats a la Costa del Sol presumptament pagats amb fons públics. Davant aquesta unanimitat, Dívar els ha anunciat «una postura rotunda i contundent» per al ple de dijous que ve.

A continuació el ple ha debatut si li donava a Dívar el temps que aquest demanava per fer efectiva la seva renúncia. Finalment han acordat donar-li aquest temps, i Dívar, doncs, presidirà dilluns els actes del bicentenari del Tribunal Suprem, als quals assistirà el Rei. Els jutges han tingut en compte el fet que els actes del bicentenari ja estan convocats i els convidats internacionals ja han anat arribant, i per això han considerat que la dimissió pot esperar un o dos dies.

RENÚNCIA ABANS DE DIJOUS
Fonts del CGPJ confien que Dívar no esperarà a dijous per dimitir, sinó que farà oficial la seva renúncia per carta o per alguna altra via abans d’aquest data.

La petició de dimissió plantejada per quatre vocals ha estat ajornada al debat del pròxim ple. També s’hi discutirà la sol·licitud de destitució que reclama el vocal José Manuel Gómez Benítez. No obstant, el més probable és que les sol·licituds decaiguin davant la decisió de Dívar de renunciar.

Aquest acord compta amb el vot concurrent, és a dir, subscriuen el contingut, però amb altres arguments dels vocals que havien sol·licitat la dimissió de Dívar perquè consideren que se n’hauria d’haver anat avui mateix. Els jutges que han impulsat aquest vot concurrent són els progressistes Margarita Robles, Félix Azón, Inmaculada Montalbán i Carles Cruz, autors de la proposta en què s’instava a la renúncia de Dívar que s’ha debatut al ple, i de Margarita Uría, nomenada a proposta del PNB.

Pag: El Periodico: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/ple-del-cgpj-vota-peticio-dimissio-divar-1931501

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »