Hosting por dinahosting.

Copagament sanitari

Ja hi som!!!

Des del dissabte dia 23 de Juny, els soferts contribuents catalans ja paguem un euro per cada medicina receptada per la Seguretat Social, sigui qui sigui la condició del “pacient” (pensionista ó treballador en actiu). Una manera indirecte de retallar les pensions en el cas del jubilats, decretat per el nostre estimat i no ben ponderat President, Artur Mas.

Però la cosa no queda així. La també molt estimada per el públic català, ministra de Salut Dª Ana Mato, amb el suport del admirat President del Govern Central, D. Mariano Rajoy, han decidit que els malats catalans paguin més que la resta dels espanyols, possiblement per que a Catalunya “som més rics”, i hem de contribuir més a la salvació del sistema sanitari. Per cert, si el sistema de salut està transferit a la Generalitat de Catalunya, què pinta aquest co-pagament “estatal”? Qui s’ho quedarà? Les arques del Govern Central per repartir-ho al seu criteri? Possiblement, Catalunya no participarà en aquest repartiment, dons jo té el euro per recepta.

Així que, ciutadans de Catalunya, a partir de 1 de Juliol patirem dos co-pagaments: Un, decretat per la Generalitat, de un euro per recepta (amb un límit de 61 euros a l’any), i altre, del 10% del preu del medicament (per els jubilats, decretat per el Govern Central de Madrid. Aquest últim també té un límit: entre 8 i 20 euros mensuals. Però, mentre que, el co-pagament català té un comptador que deixarà de cobrar quan s’hagi arribat al 61 €, el co-pagament estatal no té aquest control, per el que el pacient haurà de demanar per escrit l’excés pagat en termes trimestrals; i a esperar que el tornin, no se sap quan.

Per altre banda, ha sortit últimament una nova noticia de frau a la Seguretat Social: Al preparar el sistema informàtic per el co-pagament estatal, s’han detectat, al fer creuament de dades, que 200.000 persones estaven considerades com a jubilats, amb el que no pagaven els medicaments, quan en realitat eren treballadors en actiu, que tenien de pagar el 40% dels medicaments. Quina meravella de control que porta la Seguretat Social, respecte a les condicions dels afiliats!! …i quin munt de diners que han estat “robats” al fons de la Seguretat Social, que és de tots!!

I per acabar amb aquestes misèries, el Sr. Rajoy ens està amenaçant amb noves mides “per difícils que siguin “. Realment, no sortim dels esglais, amb aquest govern central, que ja no sap què més fer per complicar-nos la vida. I la veritat és que ni ell ni els seus ministres saben per on van. Però de mentides saben i moltes.

VOLEM LA INDEPENDENCIA FINANCERA I FISCAL JA!!!

 

 

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »