Hosting por dinahosting.

La catalana Encarna Roca entra al Tribunal Constitucional en la renovació de la institució

L’exdiputat del PP per Granada Andrés Ollero i Juan José González, magistrat del Suprem, juntament amb Fernando Valdés, proposat pel PSOE, també entren al TC.   La catedràtica de dret civil catalana Encarna Roca és, des d’aquest divendres, nova membre del Tribunal Constitucional (TC). Ho és en virtut d’un pacte entre PSC i PSOE. Els socialistes catalans, davant la renovació parcial dels membres de l’alt tribunal, tenien la intenció de col·locar-hi un català, i finalment han aconseguit que sigui aquesta catedràtica de la Universitat de Barcelona nascuda l’any 1944 qui ocupi un lloc al TC. Roca formava part ara del Tribunal Suprem. «Aquest nomenament és una bona notícia per a la institució, per a Catalunya i per a Espanya», ha valorat el secretari d’organització dels socialistes catalans, Daniel Fernández. 

L’exdiputat del PP per Granada Andrés Ollero i Juan José González, magistrat de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem, seran els dos nousmagistrats del Tribunal Constitucional a proposta del Partit Popular, segons fonts properes a les negociacions. A proposta del PSOE, s’incorpora també al Constitucional Fernando Valdés, que és doctor en dret per la Universitat Complutense de Madrid.

L’alt tribunal està format per 12 magistrats. Ara n’hi havia 11, a causa de la mort, fa anys, de Roberto García Calvo. Una vacant que no es va cobrir. Quatre magistrats es nomenen a proposta del Senat, quatre més a càrrec del Congrés –que són els que s’han renovat aquest divendres–, dos per part del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i dos que provenen directament del govern espanyol.

El gener del 2011 es va renovar la part del TC corresponent als magistrats proposats pel Senat. Aleshores, el PSOE no va atendre la demanda del PSC de col·locar-hi Eliseo Aja, que era president de l’Institut d’Estudis Autonòmics (IAE) català.

ARA – Madrid | Actualitzada el 29/06/2012 19:43

http://www.ara.cat/politica/Tribunal_Constitucional-PSC-Encarna_Roca_0_727727396.html

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »