Hosting por dinahosting.

L’enquesta sobre la independència que publica EL PERIÓDICO provoca debat a la xarxa

L’estudi reflecteix que el 48% rebutjaria la sobirania perquè, segons el GESOP, els que dubten es decantarien pel ‘no’
Dimarts, 11 de setembre del 2012 – 18:41h. EL PERIÓDICO / Barcelona
L’enquesta elaborada pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) i publicada per EL PERIÓDICO ha estat tendència en les xarxes socials, junto a la portada del diari amb motiu de laDiada. En l’estudi es reflecteix que el 46,4% dels catalans votarien ‘sí’ en un referèndum d’independència, un 22% dirien ‘no’ i un 25,7% estan indecisos. Conseqüentment, el 49,5% recolzaria la independència i el 48% la rebutjaria perquè, segons el GESOP, els que dubten entre el ‘sí’ i el ‘no’ es decantarien pel ‘no’.

Twitter hi ha hagut veus que s’han mostrat a favor de l’enquesta, però també moltes en contra. Així, molts es referien només a les dades que apareixen a la portada, però no a la justificació que apareix a l’interior de la peça. Eduard Voltas (@eduardvoltas) explica: «En plena festa, GESOP i El Periódico ens fan el favor d’advertir-nos que els indecisos són gairebé tots del ‘no’. Falta molt». Toni Soler(@soler_toni) comenta: Segons @elperiodico, si demà hi hagués referèndum, 52% sí i 33 % no». En canvi, Josep Prat (@jprat) afirma: «No és gaire professional que un diari agafi els indecisos i els posi com a votants del ‘no».

L’enquesta revela diverses preguntes, dades i imatges sobre la sobirania de Catalunya i sobre el comportament dels catalans. Quan als ciutadans se’ls pregunta sobre què farien si haguessin quevotar demà mateix, s’incrementa el percentatge de favorables a la independència, de la mateixa manera que s’augmenten els detractors. En l’estudi que es publica aquest dimarts en el paper i que també es troba sencer a e-Periódico, s’expliquen les respostes a preguntes com: ¿Quina nacionalitat voldria tenir? ¿Creu que Catalunya serà independent? ¿En quant temps creu que ho serà? ¿Quina relació vol entre Catalunya i Espanya?

Arran del debat, EL PERIÓDICO ha decidit publicar els detalls de l’enquesta a la pagina:

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/diada-2012/lenquesta-del-periodico-independencia-tendencia-xarxa-2202187

 

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »