Hosting por dinahosting.

Mas: «Com a president no aniré a la manifestació de la Diada, però sí que hi seré anímicament»

El president assegura que a títol personal sí que participaria en la marxa independentista convocada per a l’Onze de Setembre

Admet que en aquests moments serà difícil que Catalunya rebi més diners de l’Estat, però que l’objectiu de la seva reunió amb Rajoy és demanar-li un canvi de les «regles de joc»

EL PERIÓDICO /Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reiterat aquest dijous la seva negativa a assistir a la manifestació independentista de la Diada, però no ha amagat les seves ganes de secundar la convocatòria. «Anímicament serà com si hi fos». Prima, ha afegit, el sentit institucional. En una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, Mas també ha parlat de la necessitat d’aglutinar totes les forces polítiques al voltant del pacte fiscal, a més de les dificultats de finançament que té la Generalitat i del recurs de servir-se del Fons de Liquiditat Autonòmica.

«Si pensés en mi, hi aniria; si pensés en CiU, hi aniria; si pensés en els meus votants; hi aniria; si pensés en la repercussió de Catalunya, hi aniria; però com a president no hi puc anar», ha explicat sobre la marxa de l’11-S. Així mateix, Mas ha revelat que té previst rebre l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), però no el mateix dia de la manifestació com li havien sol·licitat.

«No ens hem tornat bojos»

Respecte del pacte fiscal, el cap de l’Executiu català ha admès que en aquests moments serà difícil que Catalunya rebi més diners de l’Estat. «Si només hi ha deutes no es poden repartir diners. No ens hem tornat bojos», ha insistit per explicar a continuació que el que vol demanar al president del Govern, Mariano Rajoy, és que es canviïn les «regles del joc» perquè siguin més favorables per a Catalunya. «Que Catalunya surti del ‘cafè per a tothom’ i tingui la clau de la caixa no costa ni un duro», ha afegit.

El president també ha insistit en la necessitat que totes les forces catalanes recolzin el nou model de finançament que va aprovar el Parlament el 25 de juliol passat: «Seguirem allargant tossudament la mà perquè el PSC i el PPC hi donin suport». I a ERC, soci de Mas en aquest punt però que després de la petició de rescat «va congelar» les relacions amb CiU, li ha demanat que tingui «confiança que això sortirà bé».

En el cas que torni de la reunió amb Rajoy, el pròxim dia 20 a la Moncloa, amb un ‘no’ per resposta, el president no ha volgut revelar quins seran els següents passos. «Si ara ens posem a parlar d’això ens oblidarem del pacte fiscal». No obstant, Mas ha assegurat que el fet que cada vegada més catalans se sumin a les «tesis sobiranistes» reforça l’objectiu del pacte fiscal. «Estem en un procés de transició nacional», ha subratllat.

Acord amb les diputacions

Sobre la hisenda pròpia, el cap de l’Executiu català ha revelat que està en converses amb les diputacions per unificar en l’agència tributària catalana la gestió dels impostos que recapta la Generalitat i els locals.

També ha negat que el Govern central pensi imposar altres condicions al marge del compliment de l’objectiu de dèficit per accedir al Fons de Liquiditat Autonòmic. «¿Quin sentit tindria?», s’ha preguntat. Això sí, en el cas que s’arribés a una «situació límit» (que l’Estat intervingués la Generalitat), Mas no ha descartat convocar eleccions anticipades.

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »