Hosting por dinahosting.

Mas fa una crida a la concòrdia post-27-S

Demana que s’assumeixi la decisió de la majoria de catalans i es preservi la voluntat de continuar “com un sol poble”, en el discurs institucional de la Diada

“Les eleccions es poden perdre o es poden guanyar, però el futur l’hem de guanyar els 7,5 milions d’homes i dones de Catalunya.” El president de la Generalitat, Artur Mas, va fer ahir una crida a preservar la “concòrdia” i a assumir els resultats de les eleccions siguin quins siguin, en el discurs institucional de la Diada. Mas va apel·lar al lema d’“un sol poble” per conjurar-se contra els auguris del PP, personalitzats en l’expresident espanyol José María Aznar, que el procés independentista fracturarà la societat catalana. Tres hores abans de l’inici formal de la campanya electoral, el president de la Generalitat va apel·lar a la unitat.

Durant el discurs, Mas també va recordar que Catalunya està definida jurídicament com a nació des de l’aprovació de la llei que declara festa nacional l’Onze de Setembre, el 1980, amb la unanimitat de tot l’hemicicle. El president de la Generalitat va lamentar que aquesta consideració sobre el país que tenia consens parlamentari després de quatre dècades de dictadura i d’opressió, es negui ara “de manera tan interessada com barroera”. “Em sembla greu que avui dia, apel·lant a la Constitució i a l’esperit del 78, es
menystingui, es tergiversi i fins i tot s’ofengui la voluntat de molts catalans de votar per decidir el futur polític del país”, va denunciar.

El president de la Generalitat, artífex de la fórmula de les eleccions plebiscitàries, admet que els comicis són iguals a tots els autonòmics que s’han celebrat des de 1980, però nega que siguin comparables en el “fons”. “A les vostres mans hi ha la força i l’eina que marcarà el futur d’aquesta nació: el vot”, va proclamar Mas, davant de la negativa del PSC, el PP, Ciutadans i Catalunya Sí que es Pot d’admetre el caràcter plebiscitari de les eleccions. El president de la Generalitat va insistir que “cap demòcrata” podia desobeir la veu del carrer, persistent en cada Diada, amb les manifestacions convocades per l’ANC i Òmnium.

LA FRASE

Sigui quina sigui la decisió, la concòrdia i la voluntat […] de ser un sol poble han de seguir sent el nord
Artur Mas
PRESIDENT DE LA GENERALITAT

 

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/894173-mas-fa-una-crida-a-la-concordia-post-27-s.html

 

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »