Hosting por dinahosting.

MOVIMENTS DE CARA A UN POSSIBLE AVANÇAMENT ELECTORAL

UBASART: "EVIDENTEMENTE QUE IREMOS A LAS ELECCIONES CATALANAS, ES UN RETO"Podem es presenta com l’opció «realista» a favor del dret a decidir a Catalunya
Gemma Ubasart rebutja fórmules com les plebiscitàries i la declaració unilateral d’independència. La impulsora de Podem assegura que el partit pretén «decidir-ho tot», no només l’encaix de Catalunya en l’Estat.
Podem es presentarà a les eleccions catalanes per aportar «l’element de realisme i racionalitat» necessari que faci possible «el dret a decidir«, al contrari que altres partits sobiranistes que plantegen mesures «no factibles», com una declaració unilateral d’independència o unes plebiscitàries.

La responsable de la secretaria de Plurinacionalitat i Polítiques Públiques de Podem i una de les impulsores de Podem, Gemma Ubasart, ha afirmat que «l’únic escenari on és possible el dret a decidir» és mitjançant la «ruptura del candau de 1978, un canvi en les forces polítiques de l’Estat i l’inici d’un nou procés constituent».

Ubasart forma part dels 10 membres del Consell de Coordinació de Podem, proposat pel secretari general, Pablo Iglesias, i que funciona com l’executiva del partit, i va ser elegida com a número 9 del Consell Ciutadà –format per 80 persones–, del qual també formen part cinc catalans més.

Sortides no imaginàries

Gemma Ubasart ha dit que Podem introduirà un «element realista» en el debat sobiranista català, en què s’han de «trobar sortides materials i polítiques, no imaginàries», i ha recalcat que el dret a decidir no s’aconsegueix «mitjançant la voluntat i desitjant-lo molt fort», sinó «fent política».

També ha dit que unes plebiscitàries sobre la independència serien una «ficció» ja que, segons Ubasart, no podrien substituir unreferèndum, que en «l’escenari actual» veu «molt poc factible».

A més, s’ha mostrat crítica amb una possible declaració unilateral d’independència, que portaria a un «conflicte asimètric» amb elGovern central en què «les institucions catalanes no estarien disposades a assumir els costos d’una desobediència».

Crítiques a la llista conjunta que proposa Mas

Pel que fa a la llista conjunta independentista que proposa CiU,Ubasart ha dit que «mai veuran Podem amb un Mas o un Rajoy». «Estem a favor del dret a decidir, però no a favor d’inventar una llista encapçalada per una persona que dirigeix un partit amb la seu embargada», ha manifestat.

Respecte a la proposta d’ERC de tres llistes independentistes, l’ha qualificat de «gest simbòlic» en què no veu «més rellevància» o «repercussió» que el fet que hi hagi punts en comú als programes de les candidatures, «com a la resta d’eleccions».

Ubasart ha avançat que Podem pretén «trencar la falsa dicotomia de primer discutir la qüestió nacional i després la resta», ja que el temps que dura el procés «es fan polítiques públiques i econòmiques», i el seu partit aspira a «decidir-ho tot» més enllà del debat sobiranista.

Ha recalcat que «batallaran» perquè sigui possible el dret a decidir, ja que la seva formació «neix amb la finalitat de radicalitzar la democràcia», però, ha recordat, això s’aplicarà «a tots els fronts» i no només en el de l’encaix de Catalunya en l’Estat.

EFE / ALBERTO ESTÉVEZ – DILLUNS, 8 DE DESEMBRE DEL 2014 – 18.33 H

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/podem-presenta-com-opcio-realista-favor-dret-decidir-catalunya-3754530#

 

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »