Hosting por dinahosting.

Puigdemont treu importància a l’avanç del ‘no’ a la independència

«La majoria de catalans accepten que hi hagi un referèndum», diu a Nova York

IDOYA NOAIN / NOVA YORK – DIVENDRES, 31 DE MARÇ DEL 2017 – 07:17 CEST

El número més destacat de l’últim baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) és el quatre, els punts d’avantatge que ha aconseguit el ‘no‘ a la independència davant el suport a la secessió.

El president Carles Puigdemont, no obstant, fa una lectura més positiva de les dades del sondeig. “La majoria de catalans accepten que hi hagi un referèndum, fins i tot hi ha una majoria que accepta que sigui sense acord de l’Estat i, dels que han dit que aniran a votar, el 59% ho faria a favor de la independència”, ha dit aquest dijous a Nova York.

Puigdemont ha volgut llegir el baròmetre des d’aquesta perspectiva i també ha assegurat que “hi ha votants independentistes i partidaris del referèndum en totes les formacions polítiques”, cosa que, en les seves paraules, converteix la celebració de la consulta en “un objectiu transversal”.

La vigília de tancar avui a Nova Jersey amb la visita a la planta de l’empresa catalana Europastry un viatge de cinc dies pels Estats Units que l’ha portat a més a Boston i a Washington, Puigdemont també ha utilitzat el baròmetre per fer reclamacions al Govern central. “No tenim cap problema a contrastar aquestes dades amb un referèndum formal”, ha dit. “M’agradaria que l’Estat espanyol no només negociés la celebració d’un referèndum, sinó que es comprometés explícitament a acceptar-ne el resultat. Nosaltres ens hi comprometem”.

En les seves declaracions davant la premsa, el president ha tret igualment importància a les dades del sondeig que reflecteixen el trasllat de l’erosió de l’independentisme al Parlament, on Junts pel Sí passaria de 62 escons a entre 58 i 60 i la CUP retrocediria de 10 a 8. Ho ha fet dient que “hi ha enquestes que a vegades donen una majoria més àmplia i altres més curta” però assegurant que “el que és clar és que el desig de referèndum i d’independència és majoritari, més enllà de projeccions electorals que són secundàries”.

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/puigdemont-treu-importancia-lavanc-del-independencia-5940773

 

Deja un comentario

Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »