Hosting por dinahosting.

Rescat bancari ó rescat d’Espanya?

Bé, ja tenim diners. L’Eurogrup ha posat a disposició dels bancs espanyols res mes que fins a un  màxim de 100.000 milions d’Euros per tapar els forats creats per aquestes entitats (esperem que no arribi a tant). Ja estem salvats!

Amb aquests diners, els bancs, amés de tapar els seus forats a un cost molt baix, ja podran donar crèdits a les empreses i particulars, cobrant un interès molt superior al que rebran de Brussel·les, i encara els hi quedarà per incrementar els sous, els bons, els fons de pensions i altres prebendes del dirigents del bancs.

Ens han promès que aquest préstec  no tindrà cap repercussió a la resta de la societat, respecte a més retallades, baixades de sous, pensions, etc., i que solsamènt afectarà a les entitats financeres que es troben en dificultats, a les que se les aplicaran unes condicions excepcionals, i estaran subjectes a un control exhaustiu.

NO M-HO CREC !!

En primer lloc, aquest préstec s’entrega al estat espanyol, a través de FROB (“Fondo de Reestructuración Ordenada Bancaria”), para el seu repartiment a les entitats financeres necessitades dels diners. Això vol dir que és l’estat espanyol el responsable de retornar els diners prestats. També vol dir que aquest préstec s’afegeix al resta del deute públic, afectant, a la vegada, al compliment de reducció del dèficit públic per els interessos que s’hauran de pagar. Les condicions que les entitats financeres hauran de complir, encara no se saben, fins que els auditors independents no acabin la seva feina. El FMI estima les necessitats en 40.000 milions €. No obstant, les noticies ultimes les situen entre 80.000 i 100.000 milions €. En funció del volum definitiu, les condicions poden variar, i aquestes entitats hauran d’ajustar-se a les exigències dictades per les autoritats monetàries europees.

La UE ja ha advertit que serà el govern espanyol el de l’ajuda financera i qui firmarà el memoràndum d’enteniment, és a dir, el contracte del préstec. També adverteix que confia que Espanya “compleixi els seus compromisos”, i que “vigilarà molt de prop” i “en paral·lel” els progressos d’Espanya en la reducció del dèficit.

Seguirem, dons, aquesta història per veure com acaba. Tinc les meves dubtes que tot arribi  a bon port, i no ens vinguin amb més retallades.

 

 

 

 

 

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »