Hosting por dinahosting.

Temps de vacances

Aquesta setmana que comença es preveuen esdeveniments importants de caire polític i econòmic que ja s’han estat comentant els últims dies:

  • Pujada de l’IVA. Diu el ministre Montoro que paguem poc d’aquest impost, menys que a la resta d’Europa; el que no diu és que també cobrem menys.
  • Pujada de la benzina. Entre quatre i cinc cèntims per litre. Aquest recàrrec, contra el que es deia que aniria a cobrir en part el sistema sanitari, anirà directament a les arques de l’Estat.
  • S’està parlant també de una nova congelació de les pensions i una nova rebaixa del sous dels funcionaris.
  • Ja està de ple el copagament sanitari (doble per els pacients catalans). La part de l’Estat encara no es fa efectiu, però ho cobraran al Agost, quan acabin d’aclarir-se amb el sistema informàtic. Per cert, el euro per recepta català, no el volen treure, al menys, fins el Gener 2013, a pesar de que el Govern de l’Estat ho està demanant.
  • Per cert, sobre el recàrrec sanitari al preu de la benzina, cal recordar que el primer tripartit ja va aplicar quatre cèntims per litre, que encara està vigent. On han nat a parar el diners d’aquest recàrrec

En fi, com que encara no podem parlar en concret d’aquestes noves mides (el quart ajustament, de moment, dons seguiran més), farem una repassada a llocs on podem anar a passar les vacances (qui tingui els diners per aquest tema).

 

Turquia.- Qui hagi entrat en el capítol d’Aportacions d’aquest blog, pot veure en l’apartat de “Viajes” una presentació de la Capadocia, zona molt interessant de l’Anatolia Central turca. No obstant, no és únicament aquesta zona una de les meravelles d’aquest país; de camí des de Capadocia cap a la part de l’Egeo, es recorre la Anatolia occidental, amb ciutats i pobles molt singulars, com Pamukkale (amb les runes de Hieràpolis i el “Castillo de Algodón”), Afodisias (amb el temple d’Afrodita) En la zona de l’Egeo on es poden contemplar joies de l’antiguitat: Éfeso, Esmirna, Pérgamo, Troya, etc., que ens fan retrocedir cents d’anys en l’història de la Turquia romana i grega.

No ens podem deixar una extensa visita a Estambul (abans Constantinopla), i les seves mesquites (la Mesquita “Blava”), Santa Sofía (primer ortodoxa, després mesquita i actualment museu), la Mesquita de Soleyman, San Salvador en Chora (església cristiana molt antiga, actualment sense culte.

A més d’aquests monuments, cal recórrer els carrer d’Estambul, especialment  Istiklâl Caddesi, principal arteria de la ciutat, sempre plena de gent de gom a gom, i el seu tramvia circulant entre la gent i tocant contínuament la campana per que el deixin passar. Llocs que cal també vsitar per las seva singularitat son el Gran Basar i el Basar de les Especies: dos llocs que tenen un gran encant, i on es poden gastar hores, encara que no es compri res (a pesar de que els preus son baixos, és obligat el regateix).

Altres punts interessants de conèixer: Yerebatan Saray (les antigues cisternes que abastien d’aigua a tota la població), l’Hipòdrom (passeig on corrien cavalls, amb uns obeliscs egipcis a cada punta), el Palau de Topkapi (gran recinte on vivia el sultà i les seves concubines), la Torre Gálata (símbol de la ciutat), etc. Un  passeig en vaixell per el Bósforo, també té els seus encants.

Disneyland Paris.- És una alternativa per portar als petits (fills i nets), encara que també sedueix als adults. Es tracta de viure el somni encantador de Walt Disney i els seus personatges La Ventafocs, Blancaneus, Micki Mouse, La Bella i la Bèstia, Pluto, etc.

Dins del parc es troben zones temàtiques, com els Pirates, la Jungla, Hollywood, etc. Es pot veure tot en tres dies molt intensos. Els adults acaben rebentats, però el petits no tenen prou ni en una setmana.

Egipte.- Un dels països més interessants de visitar però, de moment, no és recomanable el viatge per l’actual situació política de post-revolució.

No obstant, per el que estigui interessat, pot veure una presentació que hi ha en aquest blog, en l’apartat de Aportacions/Viatges., que recull una ampli recorregut per els llocs més emblemàtics d’Egipte.

Imserso.- Sempre queda aquest recurs per els jubilats, si tenen la sort de ser cridats a algun viatge. Aquestes sortides es fan de Setembre a Abril, i les estades son prou còmodes i correctes, en bons hotels i amb pensió alimenticia completa. També els preus són molt interessants.

El passat abril vaig fer una setmana a Mallorca amb la meva dona a un preu “tirat”: vuit dies d’hotel i pensió completa per 205€ per persona, viatge en avió i trasllats inclòsos.

. o O o .

Bé. En el pròxim article donaré més idees per vacances (Rússia, Noruega amb els seus fiords i el sol de mitjanit, San Francisco, Las Vegas, Yellowstone, etc.), a la vegada que ja podrem comentar algunes mides polítiques i econòmiques que es trauran de la mànega el Màgic Rajoy i el seu “Exercit” aquesta setmana.

 

 

 

 

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »