Hosting por dinahosting.

Turbulencies financeres

Rajoy descarta «per ara» apujar l’IVA, com demana l’FMI
El president subratlla que Europa «ha de transmetre al món que l’euro és un projecte irreversible»
El Periodico – Dissabte, 16 de juny del 2012 – 16:18h.
AITOR UBARRETXENA / Sant Sebastià
El president del Govern, Mariano Rajoy, ha dit aquest dissabte, durant una conversa informal amb periodistes a Sant Sebastià, que «per ara» no aplicarà les mesures proposades per l’FMI, entre elles la pujada de l’IVA i la rebaixa del sou dels funcionaris, i ha insistit que el que importa és Europa, que «ha de transmetre un missatge al món que l’euro és un projecte irreversible». Rajoy ha insistit que el de l’FMI és un informe més com altres que han emès altres entitats i ha aclarit que les mesures proposades no deixen de ser recomanacions.

Mariano Rajoy, aquest dissabte a Sant Sebastià, durant la seva intervenció en la XVII Unió Interparlamentària del PP. Javier Etxezarreta | EFE Més informacióL’FMI demana que Espanya apugi ja l’IVA i rebaixi el sou als funcionarisTags: Política, Raíz Temáticas El Periódico, Economia, Tematica
Rajoy ha insistit que Europa ha de defensar el projecte de l’euro i transmetre el missatge que la moneda única és un projecte irreversible, «perquè, si no, es generen dubtes entre els inversors». També ha volgut llançar un missatge de confiança, i ha assegurat que «Espanya surt segur i aviat» de l’actual situació econòmica. Com a recepta, ha recomanat «no gastar el que no tenim», ha promès continuar fent reformes tota la legislatura i ha sostingut que les seves «prioritats són les pensions, la sanitat i l’educació».

Tots aquests missatges els ha llançat el cap del Executiu en la clausura de la 17a Unió Interparlamentària Popular, en què han participat 200 dirigents populars de totes les comunitats autònomes i diversos ministres. Dirigint-se als seus companys, els ha demanat suport i que propaguin el missatge que les reformes són necessàries «per guanyar en flexibilitat i competitivitat». També ha aprofitat per mostrar públicament la seva sintonia amb Javier Arenas, vicesecretari de política local i autonòmica del partit, de qui ha dit que és un actiu polític «del qual no es pot prescindir». «I a més el necessito», ha afegit.

MÉS INTEGRACIÓ POLÍTICA I MONETÀRIA
La seva intervenció ha estat centrada gairebé exclusivament en la crisi econòmica, gairebé sense mencions a la situació del País Basc. Així, ha demanat a la Unió Europea «més integració política, fiscal i bancària», i ha explicat que «estem en un moment decisiu de la història europea» en què es necessita fer política, «i no reglaments».

En to didàctic, ha enumerat les causes de l’actual conjuntura econòmica, entre les quals ha citat el deute extern, el dèficit, la baixa competitivitat de l’economia espanyola i la falta de crèdit.

Després d’aquesta anàlisi, ha expressat que totes les institucions espanyoles, locals, autonòmiques i estatals, han d’apostar per l’austeritat, i ha posat com un exemple a evitar que Espanya tingui «el doble d’aeroports que Alemanya». De la mateixa manera, ha afegit que continuaran les reformes «per aconseguir creixement econòmic i ocupació».

El president ha repetit diverses vegades que «el que és prioritari» són les pensions, la sanitat i l’educació, i ha sostingut que el que és realment important no és la prima de risc, «sinó tots aquells ciutadans i empreses que ho estan passant malament».

PACIÈNCIA I PATRIOTISME
El rescat europeu a la banca ha permès, segons la seva interpretació, que s’hagi recuperat la confiança en el sistema financer espanyol, encara que ha eludit detallar les condicions d’aquesta ajuda, com per exemple les exigències del Fons Monetari Internacional, que demana a Espanya que augmenti l’IVA i redueixi el sou dels funcionaris.

Finalment, ha demanat paciència i suport tant als càrrecs populars com a la societat espanyola, perquè els fruits de les reformes no seran immediats: «Però és el que hem de fer: treure Espanya d’una crisi que no hem generat nosaltres». Fins i tot ha apel·lat al «patriotisme» dels seus companys per afrontar la «difícil» tasca que tenen al davant: «A tots ens agrada inaugurar projectes atractius per als ciutadans, però ara no toca això».

Pag El Periodico http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/rajoy-descarta-per-ara-apujar-liva-com-demana-lfmi-1931701

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »