Hosting por dinahosting.

Estic super-indignat !!!

Diuen que les rates són les que primer abandonen el vaixell que s’està enfonsant… I, verdaderament, és així.

El vaixell “Espanya” (i també “Catalunya”) s’està enfonsant des de fa temps, i les rates estan fugin; però, en aquest cas, amb les butxaques ben plenes de diners. Sabem també que les rates no tenen escrúpols, ni sentiments, ni respecte a la resta dels essers d’aquest planeta (diguem Espanya o Catalunya).

Cada dia estan surtin noves noticies de gent que s’està embutxacant diners de la gent de peu (diguem diners públics), és a dir, que han ficat la ma a la caixa de tots els contribuents, per enriquir-se fraudulentament, o bé, que han ficat la ma a la caixa de bancs que, després s’han de tapar amb diners públics. De qualsevol manera, qui paga aquestes “fellonies” som sempre els mateixos: Els contribuents de a peu.

Fem una mica de repàs a les darreres “heroïcitats” protagonitzades per certs individus:

  • Cas Millet/Montull. Una de les més sonades al nostre propi país (Catalunya). Personatges confessos que s’han enriquit, ells i les seves famílies (convit de noces de la filla de Millet al mateix Palau) amb els diners del Palau de la Música. Ja fa uns quants mesos que aquest “affair” està als jutjats, però ni tornen els diners que es van apropiar ni van a la presó.
  • Cas dels vestits de Francesc Camps. És una derivació del cas Gürtel, en el que va ser implicat també el secretari general del PP Valencià, Ricardo Costa. Els dos individus van ser declarats “no culpables”. Val la pena llegir l’article de Wikipedia a Internet, titulat “Caso Gürtel”, en el que es nomena al jutge Baltasar Garzón i la seva persecució. Aquest article és interessant, per veure les manipulacions polítiques del cas, per part del Partit Popular. Fora del primers implicats, no ha anat ningú a la presó, a pesar de les evidencies.
  • Cas aeroport de Castelló. És indignant que es construeixi un aeroport que, després de més d’un any, encara no funcioni, a pesar de estar acabat. No obstant, els costos de manteniment de les instal·lacions son importants. Per suposat, tot això, amb diners públics. No ha hagut cap tipus de responsabilitat política ni penal.
  • Ciutat de les arts. I ja que parlem de la comunitat valenciana, ha sortit a informació pública el sobre cost d’aquestes instal·lacions, de les que s’ha aprofitat l’arquitecte Santiago Calatrava, i  altres que es van afeixi posteriorment, amb la aprovació del govern autonòmic del PP.
  • Cas Palma Arena. Implicat per corrupció i us de fons públics l’ex president balear i ex ministre del PP, Jaume Matas. Va ser condemnat a sis anys de presó en el primer judici d’aquest cas, per encara no ha trepitjat la presó. Últimament, està també imputat en el cas Noos, en el que també forma part Iñaki Urdangarin que, com se sap, és el gendre del Rei Juan Carles I.
  • Cas Noos. Ja que hem citat l’Institut Noos, és obligatori comentar la gran decepció de veure a un membre de la família reial, que s’ha aprofitat del seu “statuts” per enriquir-se (presuntament) amb diners públics. Cap la possibilitat que també pot estar implicada la infanta Cristina. Anirà algú a la presó?
  • Bankia. Últimament, el govern de l’estat està utilitzant diners públics per “salvar” els bancs amb dificultat. És de tothom conegut que els bancs amb dificultats ho estan per gestions molt deficients dels seus dirigents. Dirigents que han tingut la poca vergonya d’adjudicar-se sous i pensions multimilionàries, quan les entitats estaven poc menys que en fallida. D’aquestes “rates” hem tingut molta informació a la premsa. Però la guinda del pastis se l’emporta Bankia.
  • Quan fa molt poc que va sortir a Bossa, era una entitat “molt forta”. Aquesta entitat es va formar per la fusió de varies caixes en situació desesperada. El resultat ha sigut que la nova entitat és més que desesperada.
  • I les rates han començat a abandonar el vaixell: Rodrigo Rato dimiteix com president. El director financer de Bancaja (integrat en BFA, grup al que també pertany Bankia), s’adjudica una pensió de 14 milions d’euros (esperem que no els cobri); el governador del Banc d’Espanya dimiteix del seu càrrec, i el govern de l’Estat l’hi prohibeix que parli de Bankia. Inadmissible en una democràcia; tal vegada ens trobem amb una dictadura del PP.
  • Mentre tant, s’injectaran uns quants mils de milions d’euros (es parla de 25 mil milions) de les diners de tots el espanyols per tapar el forat de Bankia.

I no passa res!!! Tots s’han omplert les butxaques abans d’abandonar el vaixell, i ho tenim de pagar els demés amb pujades d’impostos, retallades salvatges i amb una situació gaire be com la grega; o pot ser acabarà pitjor.

Podríem parlar de molts més casos de corrupció. Als corruptes no se’ls demana la devolució dels diners que s’han quedat, ni estan a la presó. Jo tinc ganes de veure a alguns d’aquests a la garjola, siguin banquers o polítics. Espanya, i especialment Catalunya no es mereixen ser tractats d’aquesta manera. Tenim de conèixer els noms i cognoms d’aquestes “rates”, i veure que tornen els diners i es podreixen a la garjola. Això sí que seria democràcia i no el que ens està donant el PP.

 

 

 

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »