Hosting por dinahosting.

JORDI CAÑAS NEGA FRAU FISCAL

Jordi Cañas nega al jutjat haver participat en el frau fiscal de l’empresa del seu excunyat

Hisenda creu que l’empresa de l’exdiputat va emetre una factura falsa de 100.000 euros per ajudar a defraudar part de l’Impost de Societats d’una companyia del seu parent

El Punt Avui 26/06/14 12:38 – barcelona – ACN

L’exdiputat de CEl portaveu de C's, Jordi Cañas, aquest dimarts a la sala de premsa del Parlament‘s al Parlament Jordi Cañas ha negat aquest dijous al jutjat que ajudés a realitzar un frau fiscal per part de l’empresa del seu excunyat. Després de declarar com a imputat, Cañas ha explicat als periodistes que ell no va cobrar fraudulentament cap factura, com l’acusen la fiscalia i Hisenda, sinó que la va pagar. L’Agència Tributària considera que l’excunyat de Cañas, José Luis A.L., hauria simulat el pagament d’una factura de 100.000 euros a l’empresa del polític, per tal de reduir els seus beneficis de forma fictícia i així defraudar part de l’Impost de Societats del 2005.

El Jutjat d’Instrucció 19 de Barcelona investiga des de fa uns anys Cañas, la seva exparella, el germà d’aquesta i vuit persones més per un frau de gairebé 430.000 euros en l’impost de societats d’un grup immobiliari que hauria presentat factures falses i simulat un augment fraudulent del preu d’un immoble per semblar que tenien menys beneficis.

Segons algunes declaracions inicials i un informe de l’Agència Tributària, Cañas era soci al 50% de SY Servei Immobiliari, l’altra meitat era de la seva dona d’aleshores, Mercedes A.L., i soci al 40% d’Inversiones Manais 2002. Aquestes empreses tenien la seu al carrer Sant Joan de Malta, al barri del Poblenou de Barcelona, on també tenien la seu les empreses de l’anomenat Grup Corbelia, controlat pel germà de la seva exdona, José Luis A.L., i la dona d’aquest, María José E.R., i l’empresa Inma&Marc Habitatges.

Segons la querella, aquesta última empresa va defraudar 429.203,45 euros l’any 2005 de l’Impost de Societats. Per fer-ho, els querellats haurien utilitzat les empreses del Grup Corbelia amb dos expedients diferents. En un es van emetre i pagar factures que “no responen a prestacions ni serveis reals” entre les empreses del grup, trama dirigida pel cunyat de Cañas, però el jutjat creu que la col·laboració de l’exdiputat i dels altres querellats era “necessària”.

Una de les factures suposadament falses és la 2/2005 que va emetre Inma&Marc Habitatges, administrada per José Luis A.L., a SY Servei Immobiliari, administrada per Cañas, per valor de 100.050 euros pel concepte “serveis de col·laboració en la prestació de serveis generals segons contracte de 23 de febrer de 2005”. Però sobre aquesta factura no s’ha trobat cap contracte ni cap documentació que “pugui acreditar la realitat dels serveis o prestacions realitzats sota aquest concepte”.

En l’altre expedient es va augmentar fraudulentament el preu d’adquisició d’un immoble per part de l’empresa Inma&Marc Habitatges, per tal de reduir el benefici obtingut amb la venda.

En sortir Cañas ha dit que, al contrari del que diu la fiscalia, ell no va cobrar sinó que va pagar la factura, i que per tant no tindria sentit que això servís a Inma&Marc per defraudar l’Impost de Societats. Tot i així, ha dit que la comptabilitat i la gestió administrativa de la seva empresa era compartida amb altres empreses del Grup Corbelia, controlat pel seu excunyat i amb qui compartien despatx. Tot i això, fonts jurídiques han explicat que l’exdiputat de C’s ha dit que desconeixia el suposat frau fiscal comès pel seu antic familiar.

Cañas s’ha mostrat satisfet per haver pogut “donar explicacions”, ja que anteriorment només havia declarat com a testimoni. A més, ha volgut remarcar que l’empresa investigada no és la seva, sinó la del seu excunyat, i que mai ha estat inspeccionada per Hisenda.

L’exdiputat ha mostrat públicament la seva confiança en la justícia i espera que el cas s’arxivi aviat contra ell i pugui retornar a la primera línia política. Segons ell, mai ha deixat la política, ni la pensa deixar, però sí que va deixar els seus càrrecs de representant polític per motius “ètics”, càrrecs que espera poder recuperar si el cas es tanca i si tant el partit com la ciutadania li permeten.

Un comentario para “JORDI CAÑAS NEGA FRAU FISCAL”

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »