Hosting por dinahosting.

Rajoy: «Tot el que es refereix a mi i als meus companys no és cert, llevat d’alguna cosa»

El president del Govern reitera a Berlín que les acusacions són «falses» i diu que es veu amb «la mateixa força i coratge» que quan va arribar al Govern

Dilluns, 4 de febrer del 2013 – 18:40h. PILAR SANTOS / Berlín (enviada especial)

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha reiterat aquest dilluns a Berlín que les acusacions de corrupció contra ell a propòsit dels suposats sobresous en diners negres són «total i absolutamentfalses«. «Així ho he dit i així ho reitero el dia d’avui», ha declarat.»Tot el que es refereix a mi i que figura allà [en els anomenats papers de Bárcenas] i el que es refereix als meus companys de partit no és cert, llevat d’alguna cosa que és el que s’ha publicat», ha afegit el cap de l’Executiu sobre el préstec que Pío García-Escudero ha explicat que va rebre després de l’atemptat d’ETA contra casa seva.

El cap de l’Executiu, a qui el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va demanar diumenge la dimissió, ha subratllat que té «les mateixes ganes, la mateixa il·lusió, la mateixa força, el mateix coratge i la mateixa determinació» que quan va arribar al Govern i està disposat a «superar una de les situacions més difícils que ha viscut Espanya en els últims 30 anys».

«Les opinions són lliures i fins aquí podem arribar i sempre han sigut lliures, però com jo vaig manifestar dissabte i vostè coneix perfectament, les coses que se m’imputen són falses», ha respost Rajoy quan una periodista espanyola li ha preguntat sobre la petició de dimissió i si es considerava un «llast» per a l’economia, com denuncia avui la premsa alemanya. Rajoy ha evitat donar respostes concretes a les preguntes plantejades després sobre la sospita de finançament irregular. El cap de l’Executiu ha subratllat que el Govern del PP és «estable», «té una majoria, un objectiu clar, que és el creixement econòmic i l’ocupació» i, segons ha dit, «ha marcat un rumb». Una política amb la qual l’Executiu confia, ha assenyalat, treure Espanya de la crisi.

DEFENSAR L’HONORABILITAT

Sobre les demandes anunciades pel PP contra els que han relacionat el PP amb comportaments il·lícits, Rajoy no ha concretat res i ha indicat que les mesures «per defensar l’honorabilitat» dels afectats està «en mans dels advocats».

La cancellera alemanya, Angela Merkel, no ha volgut posar llenya al foc i, en la seva intervenció, s’ha limitat a apuntar que l’escàndol de corrupció al partit del Govern espanyol és un assumpte nacional d’Espanya i que seguirà treballant amb la mateixa confiança que fins ara amb Rajoy.

El Periodico

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/rajoy-reitera-acusacions-falses-cas-barcenas-sobresous-2310272

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »