Hosting por dinahosting.

Una firma britànica alerta de l’incompliment de l’Estat

L’agència d’avaluació de risc a la City  britànica destaca que Madrid «castigarà» Catalunya amb la «prohibició d’emetre deute», cosa que causarà tensions als mercats
La negativa de l’Estat a pagar els 759 milions d’euros en infraestructures que deu a Catalunya i la  decisió del Govern de denunciar l’incompliment als tribunals ha captat l’atenció  de la City de Londres. Un informe de la firma d’inversions King & Shaxon a  què ha tingut accés l’ACN alerta que Mariano Rajoy tindrà una «benvinguda  desagradable» quan entri a la Moncloa perquè la Generalitat «ha amenaçat de  denunciar el govern espanyol pels fons d’infraestructura que li deu».

La firma  destaca que sense els diners el dèficit català «s’incrementarà» i que Catalunya  rebrà «un càstig» de Madrid: «la prohibició d’emetre més deute». El text alerta  que un «conflicte intern» pot causar problemes als mercats.

L’enfrontament entre la Generalitat i el govern espanyol pels 759  milions d’euros en infraestructures que es preveuen a la disposició addicional  tercera de l’Estatut ja és coneix a la City, el cor financer europeu i on es fan  la gran majoria de les compres i vendes de deute. En els darrers dies els  inversors han rebut informació sobre la negativa del govern espanyol en funcions  a pagar els diners a Catalunya, tot i que estaven previstos en els pressupostos.
Mitjans com The Guardian han recollit els plans del govern català de denunciar  Madrid, que fins i tot han arribat als informes que preparen les firmes de la  City.

Fonts de King & Shaxon consultades per l’ACN han assegurat que  la situació en què es troba Catalunya és una «paradoxa» o fins i tot un  «catch-22», una expressió anglosaxona per descriure un escenari en què totes les  opcions poden acabar sent negatives. L’informe de la companyia admet que «a  principis d’any el govern espanyol va acceptar pagar la quantitat de 759 milions  i la vicepresidenta Salgado va dir al Parlament que els diners es donarien  aquest any». Per això, recorda el text, «el govern català va incloure aquesta  suma en el seu pressupost anual». Amb tot, els analistes alerten que si el  govern espanyol es nega a pagar i hi ha «qualsevol signe de conflictes interns o  divisions» es poden provocar «més preocupacions en els mercats», que ja estan
«molt atents a Espanya».

Font ara: http://www.ara.cat/politica/759_MILIONS-INCOMPLIMENT-DEUTE-CITY_0_609539181.html

Deja un comentario

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Reload Image

Traductor
Secciones
Ficheros mensuales

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »